Головна Новини Здоров'я дієта і харчування Чому небезпечно снідати бутербродами з ковбасою
commentss НОВИНИ Всі новини

Чому небезпечно снідати бутербродами з ковбасою

У ковбасі міститься багато шкідливих жирів

25 січня 2021, 08:15 comments3302
Поділіться публікацією:

Всі знають, що сніданок — найважливіший прийом їжі, тому що він заряджає нас енергій і дарує заряд бадьорості. Але сніданок повинен бути не тільки смачним, але і поживним. Багато людей звикли вранці їсти бутерброди з ковбасою, але чи корисно це?

Чому небезпечно снідати бутербродами з ковбасою

чим шкідливі бутерброди з ковбасою (фото з відкритих джерел)

Лікар-дієтолог Анжеліка Дюваль розповіла, що сніданок повинен бути правильно збалансованим, щоб організм отримав вітаміни та цінні речовини. І бутерброди з ковбасою, на жаль, не належать до таких продуктів. Річ у тому, що в ковбасі та шинці міститься багато шкідливих жирів і небезпечних компонентів, зокрема консерванти та барвники, а в складі білого хліба є глютен, який може зашкодити роботі травної системи та спровокувати проблеми з гормональною системою.

За словами лікаря, звичайний бутерброд можна підкоригувати, щоб він більш корисним. Для цього візьміть замість білого хліба цільнозерновий, який позитивно впливає на кишківник, а ковбасу або шинку в бутерброді можна замінити відвареною індичкою або курячою грудкою. Також додайте овочі, зелень, авокадо або яйце — вони зроблять сніданок більш смачним і поживним.

Нагадаємо, що "неправильні" продукти на сніданок призводять до млявості, збільшення ваги, а ще підвищують ризик розвитку серйозних захворювань. У цей список входить знежирений йогурт, фруктові соки, сухі сніданки та інші продукти.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що експерти рекомендують вживати на сніданок лляну кашу, тому що в ній містяться вітаміни, омега-3 жирні кислоти, клітковина, антиоксиданти та інші цінні для організму речовини.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини