Головна Новини Здоров'я дієта і харчування Чому не слід змішувати алкоголь з енергетиком
commentss НОВИНИ Всі новини

Чому не слід змішувати алкоголь з енергетиком

Алкоголь і енергетики - небезпечне поєднання

19 лютого 2021, 10:40
Поділіться публікацією:

Багато людей змішують алкогольні напої з енергетиками, не замислюючись про те, як це згубно може позначитися на організмі. Експерти розповіли, чому варто уникати таких експериментів.

Чому не слід змішувати алкоголь з енергетиком

алкоголь і енергетик (фото з відкритих джерел)

За словами лікарів, в принципі варто відмовитися від регулярного вживання спиртних напоїв і енергетиків, тому що вони порушують роботу багатьох систем і внутрішніх органів. Відомо, що після випитого алкоголю людину хилить в сон, а якщо вона змішує його з енергетиком, який, навпаки, надає бадьорості та підвищує концентрацію уваги, то організм може заплутатися.

Фахівці кажуть, що такий експеримент призведе до того, що людина буде вживати більше алкоголю, ніж зазвичай, тому що така суміш може викликати звикання і сильно нашкодити здоров'ю. В першу чергу, буде серйозно страждати робота серцево-судинної системи, тому що обидва напої мають різний вплив на кров'яний тиск і поєднання може заплутати вашу внутрішню систему.

Дослідження, проведене у 2018 році, показало, що суміш алкоголю та енергетика призводить до небезпечних змін діаметра кровоносної судини. Розширення судини до вживання енергетичного напою становила в середньому 5,1%, а згодом змінилося до 2,8%, що може збільшити ризик гострого порушення функції судин.

Ще одне дослідження показало, що така суміш призводить до стрибків артеріального тиску, що, своєю чергою, підвищує навантаження на серце. Крім того, в енергетиках багато цукру та інших шкідливих речовин, які можуть порушити травлення.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що станеться з серцем, якщо часто пити енергетики.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини