Головна Новини Здоров'я дієта і харчування Чому майонез викликає харчову залежність
commentss НОВИНИ Всі новини

Чому майонез викликає харчову залежність

Майонез містить багато солі і калорій

17 грудня 2020, 18:45
Поділіться публікацією:

Дієтологи відносять майонез до шкідливих продуктів, тому що він калорійний і містить у своєму складі добавки, які згубно впливають на стан здоров'я. І багато людей це знають, але все одно чомусь продовжують купувати цей продукт і додають його практично в усі страви. У чому ж причина?

Чому майонез викликає харчову залежність

чому людям подобається майонез / фото: depositphotos

Фахівці відзначили, що "магазинний" майонез містить багато солі, калорій, а також різних стабілізаторів, загусників, підсолоджувачів та інших добавок, які шкодять шлунку та іншим органам. І ці добавки, зокрема глутамат натрію, стає основною причиною серйозної харчової залежності у людей. Вони починають вживати цей соус, при цьому додаючи в практично всі страви, і іноді просто їдять майонез без нічого.

Дієтологи кажуть, що до складу майонезу входять трансжири, які осідають на стінках судин і в результаті призводять до ожиріння і серцевих проблем. Щоб цього не допустити, експерти рекомендують замінити майонез на сметану, грецький йогурт, в яких користі помітно більше для організму.

Хорошим рішенням буде майонез власного виробництва. Так ви будете впевнені в якості, термін придатності й, звичайно, складі.

Нагадаємо, дієтологи рекомендують не заправляти салати майонезом, особливо в новорічну ніч, щоб не навантажувати шлунково-кишковий тракт. Але, якщо без цього соусу ви не можете обійтися, тоді фахівці просять додавати всього 1 ложку, а не пів пачки.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що не тільки майонез можна використовувати в якості заправки для салатів та інших страв. Можна використовувати інші соуси, які дуже смачні та менш калорійні.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини