Головна Новини Здоров'я дієта і харчування Чому лікарі радять щодня їсти обліпиху
commentss НОВИНИ Всі новини

Чому лікарі радять щодня їсти обліпиху

В обліписі міститься багато вітаміну Е

19 серпня 2020, 19:55 comments1168
Поділіться публікацією:

Обліпиха є популярним народним засобом від багатьох захворювань, тому що її плоди багаті на різні вітаміни і цінні речовини. Цей продукт має цілу низку корисних властивостей. Лікар-дієтолог Юлія Пигарева розповіла, чому обліпиху варто вживати щодня, передає видання Medikforum.

Чому лікарі радять щодня їсти обліпиху

pixabay.com

Відомо, що ця ягода містить в собі вітаміни А, С, Д, К, а також залізо, марганець, бор, кальцій, калій і амінокислоти. Але найбільше в ній вітаміну Е, який покращує кровообіг, бере участь в регенерації тканин, нормалізує роботу гормональної системи та інше. Також обліпиха багата на антиоксидантні речовини, які борються в організмі з вільними радикалами, запобігаючи розвитку багатьох небезпечних захворювань.

Фахівець радить вживати обліпиху кожен день і найкраще у вигляді масла. Досить лише кілька ложок і імунітет буде під надійним захистом, що особливо важливо на сьогоднішній день.

Також можна вживати свіжі плоди ягід (до 50 г щодня), але варто враховувати, що вони кислуваті на смак, тому людям, які страждають хворобами підшлункової залози і печінки, зловживати плодами не варто.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, як на організм впливає вживання малини.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини