Головна Новини Здоров'я дієта і харчування Чого не вистачає організму, коли хочеться риби
commentss НОВИНИ Всі новини

Чого не вистачає організму, коли хочеться риби

У рибі багато йоду, заліза і фосфору

1 грудня 2020, 12:10 comments9533
Поділіться публікацією:

Правильна робота організму залежить від вітамінів і мікроелементів, які ми отримуємо разом з продуктами. І якщо у нас виникає різке і сильне бажання щось з'їсти — він подає нам сигнал, до якого потрібно прислухатися. Що ж не вистачає організму, коли хочеться рибки?

Чого не вистачає організму, коли хочеться риби

риба | фото: Bigstock

В першу чергу, риба — цінний поживний продукт, який необхідно періодично додавати у свій раціон, тому що завдяки її вживанню поліпшуються як фізичні, так і психічні показники нашого здоров'я.

І коли у нас з'являється сильне бажання з'їсти рибу, при чому в будь-якому вигляді, то організм нам намагається сказати, що відчуває дефіцит:

— Йоду. При його недоліку у людини знижується мозкова активність і порушується робота щитовидної залози;

— Фосфору. Дефіцит цього елемента в організмі призводить до постійної втоми, нервового виснаження, болі в суглобах і м'язах;

— Калію і магній. Їх недолік також проявляється у вигляді втоми, м'язового болю, підвищеного тиску і слабкості.

Крім цього, організму може не вистачати вітамінів А і Д в комплексі. При їх дефіциті в людини спостерігається ламкість нігтів, починають хрустіти суглоби та січеться волосся.

Якщо людині хочеться солоної риби, тоді можливо в організмі порушений обмін речовин і стався "збій" в сечостатевій системі. А ось тяга до копченої рибки вказує на ослаблений імунітет.

Консультант по харчування Наталія Бабанова підкреслила, що в рибі також міститься ртуть, тому її не варто вживати у великій кількості. І в цілому варто відмовитися від вживання королівської скумбрії, марліна і великоокого тунця.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, про що говорить сильна тяга до шоколаду.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини