Рубрики
МЕНЮ
Светлана Шкурупий
Наближається осінь, а значить пора зміцнювати свою імунну систему. А допоможуть в цій справі правильні харчові продукти. На своїй сторінці в Instagram лікар-дієтолог Ганна Берсенєва розповіла, чим корисний гранат і чому його обов'язково варто додавати в раціон.
Спеціаліст зазначила, що цей фрукт володіє сильними властивостями. Його антиоксидантні можливості оцінюються вище, ніж у зеленого чаю і червоного вина. У складі граната є багато флавоноїдів — потужних антиоксидантів, які уповільнюють старіння організму і захищають його від серйозних захворювань, зокрема раку. Дослідники з'ясували, що регулярне вживання граната знижує ризик появи раку молочної залози.
Також цей фрукт містить елаготани — поліфенольні сполуки, які мають сильний антибактеріальний ефект. Крім унікальних антиоксидантів гранат ще багатий на дубильні та азотисті речовини: катехіни, амінокислоти, жирні олії, які включають лінолеву, олеїнову та інші цінні кислоти. Ці речовини зміцнюють імунну систему, виводять солі важких металів з організму, а також допомагають у профілактиці серцево-судинних захворювань.
Але користь приносить не тільки м'якуш плоду, але і його шкірка. У ній міститься калій, залізо, марганець, цинк, кальцій, а також вітамін С. На основі гранатової шкірки можна приготувати настойки, які покращують травлення, допомагають при застуді та в цілому сприятливо діють на організм.
Раніше видання "Коментарі" повідомляло, чому гранатовий сік потрібно пити круглий рік.
Обговорення
Новини
Поділіться своєю думкою!