Головна Новини Здоров'я дієта і харчування Чи можна захворіти на діабет, якщо їсти багато солодкого
commentss НОВИНИ Всі новини

Чи можна захворіти на діабет, якщо їсти багато солодкого

Що ж буде, якщо постійно їсти багато солодкого?

11 січня 2021, 18:25
Поділіться публікацією:

Ряд досліджень показав, що між вживанням великої кількості цукру і розвитком діабету є взаємозв'язок. Як виявилося, не все так просто, як може здатися на перший погляд.

Чи можна захворіти на діабет, якщо їсти багато солодкого

Цукор. Фото: unsplash

У 2013 році Стенфордським університетом був проведений науковий експеримент, який показав, що 150 калорій цукру в загальному раціоні збільшує ризик розвитку діабету на 1 відсоток. Дослідження було проведено на лабораторних тваринах.

Крім того, вчені з'ясували, що ті, хто часто вживає цукровмісні напої, піддаються ризику розвитку діабету 2 типу на 25 відсотків вище за інших.

Наукове дослідження, яке було опубліковано у виданні PLOS ONE, показало, що в країнах з найвищим споживанням цукру можна побачити найвищий рівень діабету 2 типу. У країнах з найнижчим, відповідно, найнижчі показники.

Незважаючи на це, є наукова робота, яка демонструє зовсім інші результати. Метааналіз 2017 року, заснований на 15 великих дослідженнях, не показав прямого взаємозв'язку між частим вживанням цукру і розвитком діабету. Навпаки, ті, хто вживав більше цукру, на 9 відсотків менше за інших піддавалися ризику його розвитку. Всього в даному експерименті взяло участь 251 261 людина.

Експерти констатують, що хоч поки точно і не встановлений зв'язок між вживанням цукру і розвитком діабету, цукор не можна назвати корисним продуктом. Тому не варто зловживати ним занадто часто, радять вони.

Раніше ми писали, продукт, який викликає звикання сильніше, ніж кокаїн. Цукор став невід'ємною частиною нашого раціону, тому що його можна знайти в складі більшості продуктів. Людина любить побалувати себе чимось смачненьким, сприймаючи це як заслужену нагороду за добре виконану роботу. Кваліфікований лікар Алан Грін заявив, що він викликає сильну залежність і має на психіку і мозок вплив, який можна порівняти з впливом наркотиків. Він пояснив, чи потрібно починати панікувати в такій ситуації.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини