Головна Новини Здоров'я дієта і харчування Чи можна поєднати здоровий спосіб життя і алкоголь
commentss НОВИНИ Всі новини

Чи можна поєднати здоровий спосіб життя і алкоголь

Алкоголь не вписується в ЗСЖ зовсім

14 січня 2021, 18:08
Поділіться публікацією:

Більшість людей, які намагаються дотримуватися здорового способу життя, дозволяють собі час від часу вживати спиртні напої. Чи справді це не принесе ніякої шкоди, знає нутриціолог Світлана Нікітчук. Цією інформацією вона поділилася на своїй сторінці в соціальних мережах.

Чи можна поєднати здоровий спосіб життя і алкоголь

Фактори здорового способу життя. Фото: 24tv.ua

Алкоголь і здоровий спосіб життя ніяк не можуть поєднуватися. Тому як спиртні напої мають токсичний вплив на клітини головного мозку, стимулюють вироблення сечі (клітини зневоднюються), уповільнюють процес роботи центральної нервової системи (знижується ефективність), порушують роботу печінки (при великій дозі алкоголю приблизно дві третини печінки можуть вийти з ладу).

Також фахівець додала, що після того, як людина випила спиртний напій, нервова система починає повільніше передавати імпульси, через що з'являється почуття ейфорії.

Це призводить до того, що втрачається координація рухів, погіршується гострота зору, розширюються дрібні кровоносні судини. Людині стає жарко, але паралельно з цим, знижується температура внутрішніх органів.

Погано позначається алкоголь і на сексуальному житті: бажання хоч і посилюється, але статева активність знижується.

Крім того, алкогольні напої збільшують апетит і приводять до зривів під час дієти. Саме з цієї причини алкоголь і здоровий спосіб життя — дві несумісні речі.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, як підтримувати здоровий спосіб життя. Дотримуватися здорового способу життя не так вже й складно, якщо не лінуватися і сформувати для себе чіткий план дій. Дієтолог Ольга Усенко на своїй сторінці в Instagram розповіла про правила, які допоможуть покращити здоров'я.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини