Головна Новини Здоров'я дієта і харчування Чи є користь від ромашкового чаю: що говорить дослідження
commentss НОВИНИ Всі новини

Чи є користь від ромашкового чаю: що говорить дослідження

Ромашковий чай наділяють цілим рядом лікувальних властивостей

11 січня 2021, 19:40
Поділіться публікацією:

Ні для кого не секрет, що ромашковий чай здавна використовують у народній медицині й рекомендують його вживати при різних проблемах зі здоров'ям. Але так чи він корисний, як про нього всі говорять?

Чи є користь від ромашкового чаю: що говорить дослідження

чи є користь від ромашкового чаю (фото з відкритих джерел)

Вважається, що напій на основі ромашки ефективно допомагає боротися зі стресом, нервовим напруженням, безсонням, а також допомагає при гастриті, виразковій хворобі та інших захворювань. Складається враження, що ромашка позбавить від усього. Але вчені проаналізували декілька досліджень і заявили, що немає ніяких клінічних доказів того, що цей чай корисний при якомусь захворюванні.

Огляд 2019 року, в якому вивчалася безпека та ефективність застосування ромашки при тривожних розладах і проблемах зі сном, показав, що напій на основі рослини ніяк не впливає на ці стани.

Інше дослідження, в якому фахівці вивчали вплив ромашкового чаю на захворювання шлунково-кишкового тракту, також не підтвердило ефективність напою при їх лікуванні. Тобто, науково не доведено, що чай на основі ромашки володіє таким серйозним спектром корисних властивостей, про які багато говорять.

При цьому, експерти кажуть, що такий чай володіє списком протипоказань. Наприклад, він може викликати нудоту і запаморочення, а також алергічну реакцію у тих, хто схильний до алергії на амброзію, хризантеми або маргаритки.

Нагадаємо, що лікар-дієтолог Олена Соломатіна розповіла, який чай здатний нашкодити серцю і печінці, тому що містить токсини.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, які позитивні зміни відбудуться в організмі, якщо кожен день пити чай.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

My Name Gold

11 січня 2021, 19:55

как всегда одни ученые обезьяны, те дураки которые сочиняет эти статьи реальные дураки! Конкретно какие именно ученые? имена, фамилии, какие у них труды, какие именно эксперименты и тесты проводили! В общем как всегда слово ученые и все, тьфу бред. Кончено ромашка не помогает, (только таблетки) которые в Украине 95% фейки информация из внутренних источников СБУ.


Новини