Чотири факти на користь морозива, про які мало хто знає

Морозиво насичує вітамінами і піднімає настрій

Смак морозива знайомий нам з дитинства. Десерт, яким приємно перекусити в спекотний день, люблять діти і їх батьки. Багато хто вважає, що ці ласощі не містить нічого корисного і можуть тільки нашкодити. Ми зібрали кілька фактів, які доводять протилежне.

Факт 1. Морозиво загартовує

Деякі медики вважають, що морозиво необхідно вживати в якості загартування проти простудних захворювань. Вважається, що ці ласощі роблять слизову горла менш чутливою до перепадів температур. Так що їжте морозиво і не хворійте!

Факт 2. Добре засвоюється

Якісне морозиво має високу харчову цінність, тому що складається з натуральних продуктів. Відповідно, воно корисне для травної системи, тому що добре засвоюється. У цьому пломбірі є безліч вітамінів і корисних речовин, зокрема залізо, кальцій, фосфор та інші.

Факт 3. Воно дієтичне торта

Якщо підрахувати калорії, то краще з'їсти стаканчик морозива, ніж шматок торта. Морозиво хоч і містить багато цукру і жиру, але в 100 гр. торта буде близько 500 калорій, а в 100 грамах морозива всього 227 калорій.

Факт 4. Заспокоює нерви

Американські дослідники виявили в морозиві особливу речовину "л-триптофан". Це амінокислота, яка стимулює вироблення серотоніну. Такий природний транквілізатор нерви заспокоїть, підніме настрій, допоможе подолати стрес і вилікує безсоння.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, від якої хвороби вилікує морозиво.