Чому вранці треба пити воду з медом та лимоном

Експерти рекомендують щоранку починати зі склянки води з медом та лимоном: що особливого в цьому напої

Після пробудження, щоб запустити обмінні процеси в організмі та заповнити баланс, потрібно випивати склянку звичайної води. Але якщо додати до неї мед та лимон, то користі для здоров'я буде значно більше.

Фахівці відзначають, що такий напій позитивно діє на травну систему, оскільки розщеплює зайві жири, очищає від шлаків і токсинів, а також має противірусну дію.

Вода з додаванням меду та лимона допомагає очистити легені, позбавляє кашлю та больових симптомів у горлі, тому є гарним засобом у боротьбі з простудними захворюваннями. Вся річ у тому, що лимон багатий на вітамін С, який зміцнює імунітет, а мед, завдяки своєму складу, надає оздоровлюючу дію на дихальну систему. При чому, цитрусові краще вживати разом зі шкіркою, тому що в ній міститься основна кількість корисних речовин.

Ще експерти зазначають, що лимонно-медовий коктейль допомагає позбутися зайвих кілограмів, бо знижує апетит та прискорює метаболізм. Якщо пити напій на регулярній основі, то жирові відкладення будуть раптово зникати.

Також вода з лимоном та медом позитивно діє на серцево-судинну систему, тому що очищає кров та знижує тиск.

Напій ще має омолоджуючий ефект, тому покращує стан шкіри, волосся та нігтів.

Але варто знати й про протипоказання лимонно-медового коктейлю. Його не варто пити людям, у яких є алергічна реакція на компоненти, а також пацієнтам зі шлунковими захворюваннями: виразкою, гастритом, печією та ін. Заборонено також напій при цукровому діабеті та панкреатиті.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, які є види меду і за яких захворювань вони допомагають.