Чим небезпечне надмірне вживання ягід і фруктів

Любителі ягід ризикують поповніти, вживаючи їх неправильно

Літо радує нас розмаїттям овочів, фруктів і ягід, які є цінними джерелами вітамінів і корисних речовин. Але зловживати ними не варто, тому що це призведе до серйозних наслідків. На своїй сторінці в Instagram лікар-ендокринолог Зухра Павлова розповіла, чим загрожує неправильне споживання цих продуктів.

"В ягодах міститься фруктоза, яка зараз є однією з найважливіших причин ожиріння і навіть неалкогольного цирозу печінки", - зазначила фахівець.

Головне правило у вживанні ягід і фруктів - це помірність. Допустима порція ягід в день становить 200-300 грамів. Інше правило: їсти ягоди тільки після основного прийому їжі, у вигляді десерту.

"Якщо будете їсти їх самі по собі, то тільки розпалите апетит. Ні в якому разі не їжте ягоду до основного прийому їжі", - підкреслила медик.

Крім того, щоб не погладшати, краще не вживати ягідний сік, оскільки так організм ризикує отримати подвійну дозу фруктози, позбавлену клітковини, гальмує виділення цукру в кров. Соки різко підвищують концентрацію глюкози в крові, що при системному споживанні загрожує виникненням запалення. Їх вживання сприяє розвитку хвороб, наприклад, подагри.


Раніше видання "Коментарі" повідомляло, які літні ягоди дуже корисні.