Головна Новини Здоров'я дієта і харчування Будьте обережні: названо головну «побочку» граната
commentss НОВИНИ Всі новини

Будьте обережні: названо головну «побочку» граната

Гранат, як і інші продукти, має свої протипоказання

30 грудня 2020, 20:10
Поділіться публікацією:

Будьте обережні: названо головну «побочку» граната

чим небезпечний гранат для організму / фото: Shutterstock.com

У раціоні харчування повинен періодично з'являтися гранат, адже він справжнє джерело вітамінів і корисних речовин, які підтримують організм в тонусі. Але вживати цей продукт потрібно з обережністю, особливо певній групі людей.

Відомо, що в складі граната багато вітаміну С, В6, В12, а також висока концентрація кальцію, магнію, фосфору, натрію та інших цінних речовин. Вживання граната позитивно діє на організм, зокрема зміцнює імунну та серцево-судинну системи. Також цей фрукт допомагає роботі щитовидної залози та має протибактеріальну і протизапальну дію.

Але при цьому, вживати продукт потрібно з обережністю, адже він володіє протипоказаннями. Від граната слід відмовитися людям, у яких гіпотонія (знижений артеріальний тиск, — прим.авт.), гастрит з підвищеною кислотністю, а також виразкова хвороба шлунка, оскільки кісточки можуть пошкодити слизову. А ще гранатовий сік при регулярному вживанні може роз'їдати зубну емаль.

Нагадаємо, експерти розповіли, що в складі граната знаходиться багато антиоксидантів, які борються в організмі з вільними радикалами, запобігаючи старінню клітин і утворення злоякісних пухлин.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що лікар-дієтолог Ольга Павлова розповіла, кому не можна зловживати сливами, попри те, що в їх складі багато вітамінів і корисних речовин. І в першу чергу, заборона стосується людей з загостреними захворюваннями шлунково-кишкового тракту. Ще сливи можна не вживати при індивідуальній непереносимості. Якщо ж подібних протипоказань немає, тоді сміливо додавайте сливи в раціон (в помірній кількості).



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини