Головна Новини Здоров'я дієта і харчування Білий хліб і соя: які продукти не варто їсти після 30 років
commentss НОВИНИ Всі новини

Білий хліб і соя: які продукти не варто їсти після 30 років

Після 30 років обмінні процеси в організмі сповільнюються

7 листопада 2020, 02:15
Поділіться публікацією:

З віком наш обмін речовин сповільнюється, тому раціон харчування варто контролювати ретельніше. Які продукти краще виключити з меню після 30 років?

Білий хліб і соя: які продукти не варто їсти після 30 років

фото з відкритих джерел

Соя

Багато людей, які дотримуються правильного харчування, часто вживають сою замість червоного м'яса. І цей продукт дійсно багатий на корисні речовини: клітковину, залізо, кальцій і ненасичені жирні кислоти, але вживати сою регулярно експерти не рекомендують. Річ у тому, що цей продукт може викликати в організмі запальні процеси, зокрема порушити роботу щитовидної залози, яка відповідає за вироблення гормонів.

Білий хліб

Так, після 30 років бажано відмовитися від білого хліба, тому що він містить "швидкі" вуглеводи, які можуть викликати різкі скачки цукру в крові й проблеми із зайвою вагою. До того ж білий хліб містить мало клітковини, а вона потрібна для підтримки роботи кишківника.

Пакетовані соки

У таких соках насправді залишається мало корисних вітамінів і речовин, тому що вони проходять пастеризацію. Крім того, виробники додають в соки дуже багато цукру, підсилювачів смаку, ароматизаторів, які перекреслюють його користь.

Готова випічка

Експерти рекомендуються після 30 років не налягати на випічку, можна іноді балувати себе, але краще десертами, приготованими самостійно. В магазинну випічку часто додають консерванти, багато цукру і гідрогенезіровані масла.

Попкорн з мікрохвильовки

Такий попкорн приготувати дуже просто, але чи варто? В цей продукт додають трансжири, які негативно впливають на головний мозок, провокуючи виникнення вогнищ запалення.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, які продукти руйнують здоров'я.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини