Головна Новини Здоров'я дієта і харчування Алергія на молоко у малюків
commentss НОВИНИ Всі новини

Алергія на молоко у малюків

Справжня алергія на молочний білок зазвичай з'являється на першому році життя дитини, коли травна система малюка є ще досить незрілою

3 грудня 2020, 09:47
Поділіться публікацією:


Алергія на молоко у малюків

Фото: журнал "Зерно"

Симптоми

Симптоми алергії на молоко можуть з'являтися від декількох хвилин до декількох годин після того, як дитина споживає молочний продукт, але найбільш серйозні симптоми зазвичай виникають через пів години. Найбільш поширеними симптомами є:

·          висип

·          розлад шлунково-кишкового тракту / шлунка

·          блювота і/або діарея

Менш поширені симптоми включають кров у калі. Алергія також може викликати екзему, кропив'янку, набряклість, свербіж або висип навколо рота і підборіддя внаслідок контакту з молоком.

Малюкові у віці старше одного року, у якого є алергія на молоко, необхідно уникати сиру, йогурту, морозива і будь-якої їжі, що містить молоко. Йому знадобиться замінити коров'яче молоко на соєве, якщо він також не чутливий до соєвого білка (у деяких дітей алергія на сою і молоко розвивається одночасно).

Педіатр може виписати дитині декілька відповідних ліків для лікування алергічної реакції на молоко — до них відносяться антигістамінні препарати і препарати проти астми (якщо хрипи належать до симптомів алергії у дитини). Однак основним "лікуванням" є усунення молока і молочних продуктів з дієти дитини.

Більшість дітей в кінцевому підсумку переростають алергію у віці від двох до п'яти років, алергія рідко зберігається до юності.

Грудне вигодовування — найкращий спосіб запобігти розвитку алергії на молоко. Дослідження показало, що грудне вигодовування протягом мінімум чотирьох місяців здатне запобігти або затримати розвиток алергії на коров'яче молоко. Якщо ви не можете годувати грудьми, попросіть вашого педіатра порадити для малюка відповідну суміш.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини