Головна Новини Здоров'я дієта і харчування Алергія на глютен у дітей - чому імунна система не сприймає протеїни пшениці
commentss НОВИНИ Всі новини

Алергія на глютен у дітей - чому імунна система не сприймає протеїни пшениці

Іноді те, що ви вважаєте алергією на глютен, може насправді бути непереносимістю клейковини або целіакією

12 січня 2021, 17:44
Поділіться публікацією:

Глютен або клейковина — це білок, який присутній у пшениці та інших зернах, таких як ячмінь і жито. Хоча клейковина зазвичай зустрічається в хлібобулочних виробах і пастах, що містять муку, її також можна знайти в зернових, крекерах і соусах або навіть таких в несподіваних продуктах, як морозиво, соління і хот-доги.

Алергія на глютен у дітей - чому імунна система не сприймає протеїни пшениці

Джерело глютену. Фото: fitseven.ru

Алергія на клейковину — не дуже правильне визначення, тому що насправді це алергія на пшеницю, а клейковина є одним з її компонентів. Алергія на пшеницю — негайна алергічна реакція, яка виникає, коли імунна система організму реагує на протеїни пшениці.

Непереносимість клейковини

Іноді те, що ви вважаєте алергією на глютен, може насправді бути непереносимістю клейковини — коли у вашої дитини спостерігається легка реакція на продукти, що містять глютен. У більшості випадків ви можете помітити проблеми з травною системою, такі як надмірні гази, біль в животі, діарея або запор.

Алергія на пшеницю

Фактична алергія на пшеницю не викликає хронічних проблем з травленням, але ви можете помітити, що ваша дитина має комбінацію кропивниць, набряки, блювоту, утруднене дихання або ковтання, а також анафілаксію (небезпечна для життя реакція). Діти можуть перерости алергію у міру свого дорослішання.

У більшості випадків лікарі покладаються на шкірний тест, щоб визначити алергію на пшеницю. Крапля пшеничного алергену вводиться за допомогою голки під шкіру дитини. Висип або почервоніння навколо області шкірного уколу є показником алергічної реакції.

Целіакія

Більш серйозна реакція на клейковину — це целіакія — хронічний аутоімунний стан, викликаний прийомом глютену. Целіакія сильно відрізняється від алергії. При целіакії найбільш сильно страждає кишечник. Повне видалення глютену з дієти дозволить усунути симптоми. Дане захворювання зачіпає приблизно один відсоток населення.

Раніше "Коментарі" розповідали про алергії на молоко у малюків



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://www.parents.com/
comments

Обговорення


Новини