Головна Новини Здоров'я дієта і харчування Який алкоголь може знизити цукор в крові до небезпечного рівня
commentss НОВИНИ Всі новини

Який алкоголь може знизити цукор в крові до небезпечного рівня

Зниження цукор в крові часто відбувається під час сну

10 грудня 2020, 10:15
Поділіться публікацією:

Деякими продуктами та напоями не можна зловживати, тому що вони впливають на рівень цукру в крові та можуть привести до серйозних проблем зі здоров'ям. Лікарі назвали кілька видів алкоголю, здатних знизити його до небезпечного рівня.

Який алкоголь може знизити цукор в крові до небезпечного рівня

вплив алкоголю на цукор / фото: look

Фахівці відзначили, що гіпоглікемія — це не захворювання, а стан, при якому в організмі падає рівень цукру в крові. У людини починається головний біль, слабкість, пітливість, навіть дезорієнтація.

І викликати такий ефект можуть деякі види алкоголю, наприклад, пиво, лагери, лікери, вино і херес. Цими напоями краще не зловживати, особливо, їх не змішувати, інакше через кілька годин цукор в крові почне різко падати, і ви відчуєте погіршення самопочуття.

Лікарі кажуть, що найбільш чутливим до зниження кількості глюкози в крові є головний мозок. З цієї причини при гіпоглікемії на перший план виступають розлади з боку нервової системи. Також цей стан може підвищити ризик серцевої аритмії та навіть інфаркт.

Для того, щоб полегшити самопочуття (при легкій гіпоглікемії) експерти радять збагатити організм простими вуглеводами, наприклад, випийте 120 г фруктового соку, а трохи пізніше з'їжте 15-20 г хліба або галетного печива (складні вуглеводи). Але найкраще викликати лікаря, який допоможе привести в норму показник глюкози в крові.

Нагадаємо, дієтологи визначили, що булгур — один з найкорисніших злаків, який здатний нормалізувати рівень цукру в крові.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що нутриціолог Софія Рожко перерахувала популярні напої, в яких ховається багато цукру.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини