Рубрики
МЕНЮ
Светлана Шкурупий
Всім відомо про те, що шоколад позитивно впливає на організм, зокрема збагачує організм антиоксидантами, допомагає поліпшити настрій і мозкову активність. Але мова йде тільки про натуральний продукт. Врач-дієтолог Олена Соломатіна розповіла, що деякі солодощі можуть бути небезпечні. Які саме і чому?
які цукерки не можна вживати (фото з відкритих джерел)
За словами експерта, шоколадні вироби надзвичайно популярні, а цим іноді користуються недобросовісні виробники. Річ у тому, що з деяких цукерок можуть зробити справжню "хімічну бомбу", замінивши в них какао-масло та інші компоненти трансжирами. Соломатіна каже, що особливо погано засвоюється організмом пальмова олія — вона сприяє підвищенню рівня "поганого" холестерину в крові та може привести до ожиріння.
Дієтолог зазначила, що цукерки з трансжирами легко стають причиною розвитку захворювань судин, атеросклерозу і навіть тромбозу. Такі вироби провокують відкладення солей.
Щоб уникнути подібних проблем, необхідно перед покупкою шоколадних цукерок уважно ознайомитися з тим, що написано у них на етикетці. І відмовтеся від солодощів, інгредієнти в яких ненатуральні.
Соломатіна також нагадала, що надмірне захоплення солодким може привести до цукрового діабету та ожиріння, тому не зловживайте шоколадом, а дотримуйтеся добової норми. А ще краще віддати перевагу темному шоколаду.
Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що в продуктових магазинах Харкова виявили шоколадки з насінням кунжуту, які містять небезпечну для організму речовину — оксид етилену. Виявляється, що це повільно діюча сильна отрута.
Обговорення
Новини
Поділіться своєю думкою!
Nestor
25 лютого 2021, 10:06
Так які конфети мають трансжери ? Щосаме треба вічитати на етикетці ?
Александр
25 лютого 2021, 09:54
А зачем платить налоги и кормить чиновников, если потребитель должен выполнять их работу. Травить население ядом - преступление. Где наказание?