Головна Новини Здоров'я дієта і харчування Які продукти потрібно додати в раціон, щоб вистачало вітамінів
commentss НОВИНИ Всі новини

Які продукти потрібно додати в раціон, щоб вистачало вітамінів

Дієтолог розповіла, як налагодити харчування в зимовий сезон

22 грудня 2020, 18:21
Поділіться публікацією:

У зимовий період нам не вистачає цілого ряду вітамінів. Компенсувати дефіцит корисних речовин можна за допомогою правильного раціону харчування. Щоб поповнити запаси вітамінів, збільште споживання свіжих овочів і фруктів, рекомендує дієтолог Яніна Дубовик.

Які продукти потрібно додати в раціон, щоб вистачало вітамінів

Фото з відкритих джерел

По-перше, дієтолог радить у сезон авітамінозу урізноманітнити ваш раціон мікрогріном. Зараз це тренд світової кулінарії і здорового харчування. Мікрозелень зазвичай додають у салати, смузі, або використовують як гарнір.

У продукту є відразу кілька переваг: доступний круглий рік, не вимагає термічної обробки і підходить для будь-якої дієти. У таких мініатюрних рослинах ви знайдете запас клітковини і вітамінів. Дієтолог радить додавати зелень до готових страв без термообробки — так збережеться харчова цінність.

Як зазначила Дубовик, мікрогрін містить високі концентрації вітамінів, антиоксидантів, протизапальних і протипухлинних речовин. Їх там навіть більше, ніж у зрілих фруктах. Вживати цей продукт, за словами дієтолога, можна абсолютно всім.

Друге правило раціону харчування взимку: їсти овочі, адже це ще одне джерело вітамінів. Дієтолог радить вживати не менше 350 грамів овочів на день.

Включіть у свій раціон такі продукти:

- морква, капуста, шпинат, горошок (містять вітамін А);

- селера, броколі, брюссельська капуста, ріпа і редис (вітамін С);

- спаржа і листя салату (вітамін Е);

- гриби і авокадо (вітамін D);

- помідори і капуста (вітамін Р);

- картопля, помідор і квасоля.

Як раніше повідомляв портал "Коментарі", лікарі визначили продукти, які шкодять жінкам після 30 років. Адже з віком в організмі відбуваються зміни, які вимагають перегляду багатьох звичок — і харчування в тому числі.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини