Головна Новини Здоров'я дієта і харчування Які емоції змушують нас переїдати: відповідь фахівця
commentss НОВИНИ Всі новини

Які емоції змушують нас переїдати: відповідь фахівця

Залежність від їжі безпосередньо залежить від нашого емоційного стану

4 листопада 2020, 15:15
Поділіться публікацією:

Виявляється, що ми зайвий раз поспішаємо відкрити холодильник, коли переживаємо певні емоції — провину, тривогу і сором. Чому так відбувається знає психотерапевт Світлана Броннікова.

Які емоції змушують нас переїдати: відповідь фахівця

Які емоції змушують нас переїдати. Фото: unsplash

Наукове дослідження, яке було проведено професором психології Келлі Кламп з університету штату Мічиган, показало, що емоційний стрес і переїдання мають прямий взаємозв'язок. Коли людина зневірилася, то вона перестає контролювати свої дії, отже, починає багато їсти.

Так відбувається тому, що нашій психіці здається, що ми просто не впораємося з тим чи іншим стресом, тому їй потрібно якось це компенсувати. І їжа в такій ситуації, як з'ясувалося, здається кращим рішенням.

Психотерапевт розповіла, як можна вирішити дану проблему. Так, для початку потрібно прийняти ту негативну емоцію, яка з'явилася (вона рекомендує назвати її вголос), а потім відокремити її від себе. Ці нескладні дії допоможуть зрозуміти, що хоча ми й переживаємо конкретну емоцію в якийсь момент, вона все одно не стає частиною нашого "я".

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, чому люди весь час хочуть схуднути. Більшість жінок прагнуть до ідеалу, який нав'язує суспільство і картинки з глянцевих журналів. Саме тому вони намагаються всіма можливими способами тримати себе в формі, пробуючи різні дієти та тренування. Про те, чому люди так сильно прагнуть схуднути, розповідає психотерапевт Надія Терещенко.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини