Головна Новини Здоров'я дієта і харчування Яка їжа може підвищити кількість спалюваних калорій
commentss НОВИНИ Всі новини

Яка їжа може підвищити кількість спалюваних калорій

Не дарма овочі і фрукти є важливою складовою будь-якої дієти

2 грудня 2020, 01:30
Поділіться публікацією:

Фахівці провели нове дослідження, в ході якого їм вдалося з'ясувати, яка їжа підвищує кількість спалюваних калорій.

Яка їжа може підвищити кількість спалюваних калорій

Яка їжа може підвищити кількість спалюваних калорій. Фото: unsplash

Експерти запросили взяти участь в експерименті людей із зайвою вагою. Вони розділили їх на дві групи: контрольна та з рослинною дієтою. Друга група протягом 16 тижнів дотримувалася харчування, яке складалося з овочів, фруктів, цільних зерен і бобових культур.

Тоді як учасники першої групи і далі продовжували їсти ту їжу, що вони звикли. Варто зазначити, що мова йде тільки про харчування, ніхто з учасників не міняв свій режим фізичних навантажень (у кого він був).

В кінці цього експерименту фахівці вдалися до калориметрії, щоб виміряти кількість калорій, що спалюються учасниками. Вони помітили цікаву закономірність: в "рослинній" групі рівень спалювання калорій в середньому збільшився на 18,7 відсотків. А що стосується першої групи, то у них рівень спалюваних калорій залишився на колишньому місці.

Вчені підсумували, що учасники другої групи скинули за 16 тижнів близько 6 кілограм. Плюс, у них значно зменшився рівень вісцерального жиру — це небезпечний жир, який накопичується навколо внутрішніх органів.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, вчені спростували популярний міф про їжу. Протягом багатьох років фахівці були впевнені в тому, що їсти перед сном — це погана звичка, яка точно не приведе ні до чого хорошого, а тільки додасть людині зайвих кілограмів. Але вчені провели нове дослідження, яке доводить нам протилежне.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Виктория

4 грудня 2020, 09:17

Натуральные растительные сжигатели жира! За месяц -10 см в талии! Консультация специалиста. Заказывай в магазине https://dnsp.com.ua/. Быстрый ответ 067 314 86 95 viber.


Новини