Головна Новини Здоров'я дієта і харчування Як шоколад допомагає скинути зайву вагу
commentss НОВИНИ Всі новини

Як шоколад допомагає скинути зайву вагу

Шоколад містить багато флавоноїдів

8 вересня 2020, 09:20 comments1051
Поділіться публікацією:

Ні для кого не секрет, що шоколад є природним антидепресантом, але мало хто знає, що цей продукт допомагає боротися із зайвою вагою. Правда, важливо дотримуватися дозування. Про це на своїй сторінці в Instagram розповіла експерт в психології зниження ваги Олена Кален.

Як шоколад допомагає скинути зайву вагу

Depositphotos

Спеціаліст зазначила, що найпоширенішими причинами зайвої ваги є дратівливість, апатія, депресія та інше. І щоб позбутися від цього стану, люди їдять різну їжу в кількості набагато більшій, ніж потрібно їхньому тілу, в тому числі й шоколад.

"На відміну від інших продуктів шоколад має антидепресивні властивості завдяки тому, що містить підвищену кількість флавоноїдів. Саме це робить шоколад антидепресантом. Іншими словами, якщо ми їмо шоколад, то настрій підвищується не тільки, тому що смачно, а й тому, що його флавоноїди сприятливо діють на наш емоційний стан ", — розповіла експерт.

Ще вона зазначила, що у любителів темного шоколаду ризик появи симптомів депресії знижується на 70%. А якщо настрій хороший, то і дратівливості немає, тому заїдати стрес не потрібно, а значить кількість з'їденої їжі скорочується і вага починає знижуватися.

"Шоколад покращує роботу мозку і підвищує продуктивність. Але щоб він дійсно був корисним, вживати його потрібно тільки, коли є відчуття голоду і в обсязі не більше 50 грамів за один прийом", — підкреслила Олена Кален.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, чи корисний шоколад для серця.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини