Головна Новини Здоров'я дієта і харчування Як позбутися шкідливих харчових звичок: відповідь нутриціолога
commentss НОВИНИ Всі новини

Як позбутися шкідливих харчових звичок: відповідь нутриціолога

Спеціаліст назвала кілька секретів

2 грудня 2020, 19:03
Поділіться публікацією:

У більшості з нас напевно знайдеться кілька шкідливих харчових звичок, від яких давно пора позбутися. Кваліфікований нутриціолог Надія Андрєєва заявила, що це цілком можливо зробити, якщо докласти трохи зусиль.

Як позбутися шкідливих харчових звичок: відповідь нутриціолога

Фото: unsplash. Spencer Davis

Перше, що потрібно — скласти чіткий план дій. Тільки коли людина розпише детально всі кроки, які їй потрібно зробити, тоді почнеться процес подолання небезпечних залежностей.

"Боротися з хворими звичками набагато простіше, якщо у вас є чітка стратегія дій. Ще одна методика, яка довела свою ефективність — заміна негативної звички на корисну", — розповіла експерт. Вона додала, що в цій справі необхідно завжди дотримуватися ясності і пам'ятати про головну мету.

Спеціаліст впевнена в тому, що побороти шкідливі звички в їжі не вийде без складання стратегії. Мається на увазі, що потрібно взяти аркуш паперу і ручку, і відповісти чесно на кілька питань.

"Наприклад: як негативна звичка тягне вас вниз і позбавляє можливості займатися тим, чим ви хотіли б займатися? У чому конкретно полягає шкідливість звички, від якої ви хочете позбутися? Чи існують виправдання, які дозволяють вам не відмовлятися від шкідливої звички? Чи можна вважати такі виправдання переконливими? ", — пояснила нутриціолог.

Далі потрібно скласти ряд дій, які поступово допоможуть витіснити шкідливу звичку зі свого життя, замінивши її корисною. Експерт резюмувала, що за допомогою таких методів можна домогтися бажаного результату за досить короткий термін.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, вчені спростували популярний міф про їжу. Протягом багатьох років фахівці були впевнені в тому, що їсти перед сном — це погана звичка, яка точно не приведе ні до чого хорошого, а тільки додасть людині зайвих кілограмів. Але вчені провели нове дослідження, яке доводить нам протилежне.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини