Рубрики
МЕНЮ
Ольга Чародий
Корисні властивості яблучного напою виявилися в ході досліджень. Так, з'ясовувалося, що сидр багатий антиоксидантами, які знижують ризик розвитку багатьох видів раку, а також протидіють змінам в організмі, викликаним вільними радикалами, зокрема, процесу старіння.
Яблучний сидр (фото з відкритих джерел)
При цьому дослідники нагадують, що, не дивлячись на свою користь, сидр є алкогольним напоєм і не повинен вживатися підлітками, вагітним і годуючим жінкам, людьми, які приймають ліки, які конфліктують з алкоголем. Розрізняють різний по фортеці сидр: "cidre doux" -1,5-3%; спирту "cidre demi-sec" — приблизно 3,5%; "Cidre sec" -5% до 7,5%. Останній по фортеці аналогічний слабоалкогольних напоїв і не рекомендується до частого вживання.
Нагадаємо, і Відомо, що в яблуках міститься багато вітаміну С, фолієвої кислоти, магній, заліза, а також клітковини, яка покращує роботу травної системи. Людям, що страждають від закрепів та інших проблем зі шлунком, рекомендується їсти яблука перед їжею, приблизно за півгодини. Але не варто захоплюватися — для нормалізації травлення досить половинки середнього яблука або одного маленького. Експерти кажуть, що фрукт необхідно їсти разом з шкіркою, тоді він принесе максимум користі для здоров'я. Не варто переживати, якщо шкірка яблука натерта воском — її використовують для кращого збереження плодів і більш привабливого вигляду. Але віск використовується харчової, тому шкоди він не приносить. Однак здатний викликати алергічну реакцію. Якщо це сталося, тоді фрукти краще вживати без шкірки.
Обговорення
Новини
Поділіться своєю думкою!