Головна Новини Здоров'я вітаміни і харчові добавки Вчені назвали «прихований» симптом дефіциту вітаміну В12
commentss НОВИНИ Всі новини

Вчені назвали «прихований» симптом дефіциту вітаміну В12

Вітамін B12 потрібен для профілактики різних видів анемії

30 вересня 2020, 09:25
Поділіться публікацією:

Організм, збагачений вітамінами та корисними речовинами, функціонує як годинник. Але при дефіциті одного з елементів стан погіршується і можуть виникнути різні проблеми. Доктор Доун Харпер розповіла, які симптоми вказують на те, що організму не вистачає вітаміну В12, передає видання Express.

Вчені назвали «прихований» симптом дефіциту вітаміну В12

Відомо, що цей вітамін необхідний для енергетичного обміну і профілактики різних видів анемії, зокрема перниціозної (придушення нормального кровотворення, — прим. авт.) Його дефіцит призводить до загального погіршення самопочуття і проблем з нервами. У таких випадках, може проявитися симптом, на який мало хто звертає особливу увагу.

Йдеться про печіння в ногах — відчуття, що ваші ноги дуже гарячі. Це відбувається через пошкодження дрібних нервових клітин. Часом, ця ознака буває настільки дискомфортною, що заважає нормальній роботі та сну. Печіння стоп може вказувати на брак вітаміну В12 в організмі, тому що він є своєрідною "їжею" для нервів.

Поповнити його запас можна за допомогою продуктів тваринного походження, наприклад, яєць, яловичої печінки, скумбрії, червоного м'яса і т.д.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, які вітаміни варто приймати вранці.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини