Головна Новини Здоров'я вітаміни і харчові добавки Для чого організму потрібні вітаміни групи B
commentss НОВИНИ Всі новини

Для чого організму потрібні вітаміни групи B

Ці вітаміни виконують в організмі безліч функцій

16 липня 2020, 03:25 comments1376
Поділіться публікацією:

Організму для правильної і злагодженої роботи необхідні різні вітаміни і корисні речовини. Одними з них є вітаміни групи В. На своїй сторінці в Instagram лікар-нутриціолог Анна Грін розповіла, чим ці речовини корисні для організму і в яких продуктах містяться.

Для чого організму потрібні вітаміни групи B

Фахівець зазначила, що вітаміни групи В хоч і є поєднанням з 8 окремих елементів, але все ж в організмі вони працюють як єдина команда — В1 (тіамін), В2 (рибофлавін), В3 (нікотинова кислота або нікотинамід), В5 (пантотенова кислота), В6 (піридоксин), В9 (фолієва кислота), В12 (кобаломи) і вітамін В7 (біотин/вітамін Н).

Одні відповідають за спалювання жирів і глюкози, перетворюючи їх в енергію, а інші — допомагають відтворювати серотонін — "гормон задоволення". Вітаміни групи В відносяться до водорозчинних, вони не накопичуються в тканинах, не мають в організмі "депо" для зберігання (можуть залишатися в організмі усього до 2-х днів). Передозування водорозчинними вітамінами, одержуваними з їжі, неможливе, оскільки надлишки природним шляхом виводяться з організму.

Лікар розповіла, що ці вітаміни необхідні для нормального функціонування нервової системи і діяльності мозку. Також вони захищають інформацію, беручи участь у репарації ДНК. Вітаміни групи В сприяють поліпшенню рівнів холестерину і тригліцеридів і допомагають надпочечникам у синтезі стероїдних гормонів.

Цими вітамінами багаті курячі яйця, сочевиця, квасоля, соя, субпродукти (печінка куряча), мигдаль, волоські горіхи, шпинат, капуста, часник, гриби, а також продукти з цільнозернового пшеничного борошна.

Для чого організму потрібні вітаміни групи B - фото 2

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, які вітаміни і мінерали корисні для серця.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини