Головна Новини Здоров'я вітаміни і харчові добавки Які вітаміни варто приймати вранці
commentss НОВИНИ Всі новини

Які вітаміни варто приймати вранці

Ці вітаміни покращують роботу організму

31 серпня 2020, 09:25 comments2206
Поділіться публікацією:

Щоб організм отримав максимальну користь від вітамінів і різних добавок, приймати їх потрібно в правильний час доби. На своїй сторінці в Instagram лікар-нутриціолог Анна Кашпур пояснила, які вітаміни варто пити вранці.

Які вітаміни варто приймати вранці

HOXTON/SAM EDWARDS

Фахівець розповіла, що є водорозчинні та жиророзчинні вітаміни. Органічні водорозчинні речовини слід приймати щодня, організм їх кожного дня виводить з сечею. А жиророзчинні  накопичуються в печінці та жировій тканині, тому їх дозування потрібно строго контролювати й приймати з періодичністю.

Залізо

Це ключовий компонент гемоглобіну. Його дефіцит в організмі призводить до втоми та зниження імунітету. Залізо допомагає підтримувати стан шкіри, волосся і нігтів. Пити його бажано вранці натщесерце і ні в якому разі не запивати чаєм / кавою, тому, що кофеїн і танін служать інгібітором заліза.

Вітамін С ⠀

Він є потужним антиоксидантом, який зміцнює імунну систему організму. Через те, що в крові вітамін С залишається нетривалий час, то краще приймати його кілька разів в день (враховуючи дозування), але перший прийом повинен бути вранці.

Вітаміни групи В

Допомагають в засвоєнні поживних речовин, переробляють їх в енергію, покращують обмін речовин і роботу нервової системи. Також важливі для імунітету, шкіри та волосся. Приймати вітаміни групи В краще зі сніданком (не натщесерце). Але важливо знати, якої саме речовини вам не вистачає, щоб не купувати їх комплексно.

Лікар наголосила, що найкращі вітаміни — це вітаміни з максимально різноманітного і корисного харчування, але, якщо вам їх недостатньо, тоді варто вдатися до добавок.

Які вітаміни варто приймати вранці - фото 2

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, які три вітаміни важливі для зміцнення імунітету.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини