Головна Новини Здоров'я вагітність і пологи Вагітність у підлітковому віці
commentss НОВИНИ Всі новини

Вагітність у підлітковому віці

Вагітність в підлітковому віці - переважно небажана та несподівана подія. Щорічно гінекологів в різних країнах відвідують близько 200 000 вагітних підлітків. У зв'язку з настільки ранньою вагітністю можуть виникнути питання про те, як піднести новину батькам, якому результату вагітності ви віддасте перевагу, як це вплине на ваше навчання, що скажуть друзі

6 листопада 2020, 11:39
Поділіться публікацією:


Вагітність у підлітковому віці

Фото: hochu.ua

Перше, що необхідно зробити — почати піклуватися про свою вагітність і звернутися за допомогою.

Я дійсно вагітна?

Перш ніж розповідати батькам і хлопцеві про вагітність, необхідно з'ясувати, чи дійсно ви вагітні. Єдиний спосіб — виконати домашній тест на вагітність. Ви можете придбати такий тест в будь-якій аптеці або роздрібному магазині. Також ви можете відвідати свого гінеколога, який проведе аналіз крові на ХГЧ, щоб встановити вагітність.

Розмова з батьками

Зрозумійте, що ваша рання вагітність — не те, про що мріяли батьки для своєї дочки. Постарайтеся бути смиренною, вибачаючись за непокору правилам / очікуванням батьків — в такому випадку ви і ваші батьки зможете почати все з чистого аркуша.

Ваші батьки, безсумнівно, запитають у вас про батька дитини, і захочуть дізнатися, чи планує він допомагати вам доглядати за малюком. Якщо у вас є відносини з батьком дитини (і ви хотіли б продовжувати їх), запитаєте хлопця про його почуття та думки з цього приводу, щоб відповідь на питання батьків у вас була готова заздалегідь.

Більшість батьків вважають вагітність в підлітковому віці безвідповідальним вчинком, тому вам необхідно показати їм, що берете на себе всю відповідальність за свої дії. Переконайтеся, що у вас є конкретні ідеї про те, як ви будете вчитися в школі, хто і як буде доглядати за малюком, де ви будете жити і т.д. Це покаже батькам, що ви вмієте планувати своє майбутнє і поводитися відповідально.

У ваших батьків може бути своя думка про те, що ви повинні зробити зі своєю вагітністю. Пам'ятайте, що, в кінцевому підсумку, це залежить від вас. Якщо ви зі своїм хлопцем вже прийняли рішення, повідомте батькам про це. Однак не бійтеся обговорювати з ними причини вашого вибору — вони все одно захочуть почути ваші аргументи.

Будьте готові слухати! Не закочуйте очі, не перебивайте і не виправдовуйтеся! Ваші батьки пройшли, принаймні, через одну вагітність, тому мають більше досвіду, корисної інформації та розуміння, щоб поділитися з вами.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини