Головна Новини Здоров'я вагітність і пологи 7 продуктів, яких слід уникати при грудному вигодовуванні
commentss НОВИНИ Всі новини

7 продуктів, яких слід уникати при грудному вигодовуванні

Якщо ви хочете, щоб ваше грудне молоко вироблялося безперебійно, а ваша дитина була в безпеці, уникайте наступних продуктів, ліків і трав, які можуть зменшити кількість грудного молока

9 листопада 2020, 14:17
Поділіться публікацією:


7 продуктів, яких слід уникати при грудному вигодовуванні

Фото: menslife

Алкоголь

Алкоголь блокує виділення окситоцину, що призводить до зменшення кількості грудного молока. Також алкоголь може змінити смак і запах молока. Після вживання алкоголю у вечірній час ви можете помітити, що кількість грудного молока швидко знижується. Зазвичай лактація відновлюється протягом 24-48 годин.

Петрушка, перцева м'ята і ментол

Було відзначено, що петрушка, м'ята і ментол зменшують подачу молока у жінок, які споживають велику кількість кожної рослини.

Вітекс священний

Ця рослина активно застосовується в медицині для лікування різних репродуктивних проблем, включаючи симптоми, пов'язані з ПМС, ендометріозом і менопаузою. Проте, витекс має терапевтичний ефект, впливаючи безпосередньо на гіпофіз і пригнічуючи секрецію пролактину. Коли рівні пролактину знижуються, подача молока зазвичай зменшується разом із ним.

Псевдоефедрин і бромокриптин

Деякі ліки негативно впливають на процес грудного вигодовування. Дослідженнями було доведено, що псевдоефедрин (активний інгредієнт у багатьох препаратах від симптомів застуди), і бромокриптин (Parlodel або Cycloset) мають негативний вплив на вироблення грудного молока.

Сирі продукти

Завжди мийте руки і кухонну поверхню, перш ніж готувати. Ріжте м'ясо і овочі різними ножами і обов'язково ретельно мийте обробну дошку після м'яса. Переконайтеся, що м'ясо приготувалося повністю і при безпечній температурі, щоб запобігти поширенню харчових хвороботворних бактерій.

Кофеїн

Кофеїн є стимулятором, який легко передається через грудне молоко, а час, необхідний дитині, щоб вивести його з організму, становить 97,5 годин — більше 4 днів! Тому, чим старша дитина, тим краще його організм буде справлятися з кофеїном.

Риба з високим вмістом ртуті

Через велику кількість факторів більшість риб й інших морепродуктів містять нездорові хімічні речовини, зокрема ртуть. Риба, яка містить низькі рівні ртуті, включає лосось, камбалу, форель, минтай і сома. Тунець, акула, меч-риба, скумбрія й плотва мають тенденцію мати більш високі рівні ртуті, тому їх слід уникати.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини