Головна Новини Здоров'я вагітність і пологи 10 продуктів для здорової вагітності
commentss НОВИНИ Всі новини

10 продуктів для здорової вагітності

Ці здорові варіанти призначені якраз для вашої вагітності! Дані продукти містять поживні речовини, задовольняючи потребу малюка в зростанні

25 листопада 2020, 15:04
Поділіться публікацією:


10 продуктів для здорової вагітності

Фото: menslife

1. Сушені боби і сочевиця. Всі жінки потребують 10 додаткових грамів білка в день під час вагітності (в цілому не менше 60 г). Боби і сочевиця є відмінним джерелом — близько 15 грамів в 1 порції.

2. Банани багаті калієм і пропонують швидкий приплив енергії, щоб боротися з втомою під час вагітності.

3. Пісне м'ясо. Під час вагітності ви потребуєте подвоєною денної норми заліза, тому дуже важливо додати в раціон харчування багато багатих залізом продуктів. "Якщо у вас немає хорошого запасу заліза, ви часто можете відчувати себе втомленою", — попереджає Джо Енн Хатнер, дієтолог в Пало-Альто, штат Каліфорнія. М'ясо постачає форму заліза, яке легко засвоюється організмом.

4. Сир. Такі сорти, як чедер і моцарелла надають велику допомогу в задоволенні ваших вимог кальцію — кожні 30 грамів містять від 150 до 200 міліграмів.

5. Яйця. У багатьох жінок розвивається відраза до м'яса під час вагітності. Яйця є відмінним альтернативним джерелом білка, тому, що вони містять всі необхідні амінокислоти, яких потребує тіло.

6. Зелень. Приготований шпинат має високий рівень фолієвої кислоти і заліза, а капуста і ріпа є хорошими джерелами кальцію.

7. Хліб з цільного зерна. Замінивши ваш традиційний білий хліб на цільнозерновий, ви можете переконатися, що споживаєте рекомендовані 20-35 щоденних грамів волокна.

8. Апельсини. Цей фрукт містить багато вітаміну С, фолієвої кислоти і клітковини, а оскільки він майже на 90% відсотків складається з води, також допомагає вам задовольнити щоденні потреби в рідині.

9. Горіхи і горіхове масло. Експерти рекомендують замінити деякі насичені жири (наприклад, у м'ясі та олії) на ненасичені — горіхи, які мають вирішальне значення для розвитку мозку вашої дитини. При наявності будь-якої алергії, лікарі рекомендують уникати арахіс під час вагітності.

10. Сухофрукти. Вибирайте такі сушені фрукти, як абрикоси, вишні і журавлина, але тримайтеся подалі від сушених бананів, бо вони обробляються в олії та перевантажені жиром.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини