Головна Новини Здоров'я фармація П'ять причин, чому тест на COVID-19 може показати неправильний результат
commentss НОВИНИ Всі новини

П'ять причин, чому тест на COVID-19 може показати неправильний результат

Медики прийшли до висновку, що навіть вжита недавно їжа може вплинути на правильність показань

9 листопада 2020, 19:30
Поділіться публікацією:

Фахівці вважають, що помилкові результати тестів на коронавірус пов'язані з помилками як медпрацівників, так і пацієнтів. Про це повідомляє "Газета.ру", опитавши фахівців різних лабораторій.

П'ять причин, чому тест на COVID-19 може показати неправильний результат

"Якщо медсестра бере матеріал тільки з ротоглотки або тільки з носа, то є ймовірність отримати помилково негативні результати", — зазначила заступник генерального директора "Лабораторної служби Хеликс" Дар'я Горякіна.

Вона додала, що при взятті ПЛР-тесту важлива стерильність як зондів, якими береться мазок, так і пробірок, куди поміщається проба. Крім цього, Горякіна нагадала, що медпрацівник повинен бути в одноразових рукавичках.

В кінці процедури верхня частина зонда поміщається в пробірку: фахівець обламує її, притримуючи кришкою, а потім закриває пробірку. Взяті матеріали повинні поміщатися в окремий пакет або пластикову ємність. Транспортування повинна відбуватися в холодильнику або термосумке.

На підсумок дослідження також впливає поведінка пацієнтів. Наприклад, така помилка, як вживання їжі або напоїв перед взяттям матеріалу, може змінити результат. Також як мінімум за годину до зустрічі з медиком не можна чистити зуби, полоскати рот, використовувати жувальну гумку і курити.

Як раніше повідомляли "Коментарі", Джо Байден ще не став президентом, а вже почав боротьбу з COVID-19.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини