Головна Новини Здоров'я фармація Яких компонентів не повинно бути в антисептику
commentss НОВИНИ Всі новини

Яких компонентів не повинно бути в антисептику

У антисептику має бути поменше елементів

30 вересня 2020, 00:30
Поділіться публікацією:

Антисептичні засоби — корисна річ, особливо, в дорозі або під час прогулянки в парку. А в цьому році, на тлі пандемії коронавірусу, цей предмет став мало не "хітом сезону". Але дуже важливо вміти вибирати правильний антисептик. Яких компонентів в ньому бути не повинно розповіло видання MedicalXpress.

Яких компонентів не повинно бути в антисептику

Експерти радять при покупці засобу звернути особливу увагу на його склад. Насправді, він досить простий: етиловий або ізопропіловий спирт, дистильована вода, як допоміжна речовина, а ще перекис водню і гліцерин. Але спирт повинен становити не менше 60%, а інших елементів повинно бути менше.

Дослідник Барун Матема розповів, що не варто купувати антисептики, в складі яких є метанолом або 1-пропанол. Ці речовини високотоксичні. Також відмовтеся від засобів для рук, які замість спирту містять бензалконій хлорид, тому що він менш ефективний в боротьбі з бактеріями та мікробами.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що уряд Франції вирішив з непроданого вина робити антисептик для рук або ж переробляти напій у звичайний спирт.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини