Головна Новини Здоров'я наше тіло Вчені виявили несподівану користь алкоголю для літніх людей
commentss НОВИНИ Всі новини

Вчені виявили несподівану користь алкоголю для літніх людей

Алкоголь допомагає поліпшити когнітивні функції

7 вересня 2020, 12:15 comments2275
Поділіться публікацією:

Всі давно знають про те, що часте вживання алкоголю серйозно шкодить організму і "підриває" здоров'я. Але якщо вживати спиртні напої в помірній кількості, можна поліпшити свої когнітивні функції, особливо літнім людям. Такі висновки зробили американські вчені, — передає видання CNN.

Вчені виявили несподівану користь алкоголю для літніх людей

Depositphotos

Дослідники з'ясували, що після однієї-двох порцій алкоголю, людський мозок починає краще функціонувати. Але важливе значення має якість напою і його кількість. Прийнятною дозою вважається келих вина, шот віскі (або іншого міцного напою) або банка пива (не більше 8 порцій на тиждень для жінок і 15 — для чоловіків).

Старший науковий співробітник Кааріна Ансті розповів, що алкоголь в помірній кількості корисний для літніх людей, тому що покращує їх когнітивні функції, запобігаючи розвитку деменції (захворювання, яке викликає погіршення пам'яті та розумових здібностей, — прим. авт.).

Однак, експерти нагадали, що безпечної дози алкоголю для здоров'я не існує, тому людям з хронічними захворюваннями варто повністю утриматися від вживання спиртних напоїв.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, як вживання алкоголю позначається на шкірі.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини