Головна Новини Здоров'я наше тіло Справа зовсім не в солодощах: від чого насправді виникає діабет
commentss НОВИНИ Всі новини

Справа зовсім не в солодощах: від чого насправді виникає діабет

Діабет не виникає від вживання солодкого, навіть якщо людина зловживає ним

22 жовтня 2020, 15:28
Поділіться публікацією:

Більшість людей впевнені в тому, що якщо їсти багато солодкого, то можна зіткнутися з таким неприємним захворюванням як цукровий діабет. Однак діабетолог Ольга Демічева поділилася, що він може з'явитися зовсім з іншої причини, передає видання newsyou.

Справа зовсім не в солодощах: від чого насправді виникає діабет

Від чого насправді виникає діабет. Фото: unsplash

Так, фахівець розповіла, що діабет другого типу найчастіше пов'язаний з ожирінням. Яке, швидше за все, і з'явилося через велику любов до чого-небудь шкідливого і занадто солодкого. Вона додала, що люди, які дозволяють собі дуже часто вживати продукти з високим вмістом цукру, піддають своє тіло зайвим кілограмам і небезпечним хворобам.

Якщо ж люди байдужі до солодкого, але все одно захворіли цукровим діабетом, то причина може ховатися в інших шкідливих продуктах, каже експерт. Наприклад, вони можуть зловживати фастфудом, жирною їжею або борошняними виробами.

"Від надмірного вживання солодкого цукровий діабет не стається. Це міф. Діабет другого типу, який сильно поширився в останні роки, асоційований безпосередньо з ожирінням", — підсумувала діабетолог.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, три звички, які сприяють розвитку діабету. Цукровий діабет — захворювання вкрай небезпечне і при перших же ознаках необхідно негайно звернутися до лікаря. Потрібно розуміти, що в зоні ризику може опинитися кожен. Медики визначили три звички, які можуть спровокувати захворювання.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини