Головна Новини Здоров'я наше тіло Що таке кофеїновий сон і навіщо він потрібен
commentss НОВИНИ Всі новини

Що таке кофеїновий сон і навіщо він потрібен

Допомагає відчувати себе бадьоро!

31 серпня 2020, 15:52 comments1451
Поділіться публікацією:

Щоб підвищити свою продуктивність в нічний час, може допомогти звичайна чашка кави та швидкий сон. Поєднання таких нескладних дій значно підвищує концентрацію уваги і допомагає побороти сонливість. Про це розповідає доктор Стефані Центофанті, яка працює в Лабораторії сну і хронобіології UniSA. Про це пише видання changeua.

Що таке кофеїновий сон і навіщо він потрібен

Що таке кофеїновий сон і навіщо він потрібен. Фото: unsplash.

Більшість співробітників, які працюють в нічну зміну, звикли вживати багато кави. Але експерт рекомендує бути з цим обережним, адже багато кофеїну може нашкодити здоров'ю. До того ж щоб отримати бажаний ефект, має пройти від 20 до 30 хвилин.

Саме тому лікар радить спробувати такий експеримент, як "кофеїновий сон". При такому форматі людина випиває чашку кави і лягає подрімати на 20-30 хвилин. Така послідовність дій дозволить трохи відпочити та прокинутися в той момент, коли кава почне діяти. Цей хитрий прийом стане справжньою знахідкою для людей, які працюють в нічний час.

Перше дослідження, яке було проведено, показало, що 1-2 чашки кави перед півгодинним сном здатні поліпшити продуктивність і енергійність. Можна зробити висновок, що "кофеїновий сон" — гарне знаряддя проти сонливості.


Раніше видання "Коментарі" повідомляло, в чому полягає секрет довголіття японців.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини