Головна Новини Здоров'я наше тіло Скільки сплять багаті і бідні люди: науковий експеримент
commentss НОВИНИ Всі новини

Скільки сплять багаті і бідні люди: науковий експеримент

Кількість і якість сну впливає на матеріальний стан людини

22 вересня 2020, 18:16
Поділіться публікацією:

Експерти з Центру по контролю і профілактиці захворювань в США вирішили дізнатися, скільки сплять представники різних професій, і як це впливає на їх дохід. Про це пише видання nv.

Скільки сплять багаті і бідні люди: науковий експеримент

Скільки сплять багаті і бідні люди. Фото: unsplash

Вчені провели спеціальне опитування, в якому взяли участь понад 140 тисяч людей. Вони з'ясували, що 55 відсотків населення, які мають скромний достаток, сплять по 7-8 годин на добу. А люди, у яких хороше матеріальне становище, можуть дозволити собі поспати ще довше.

Дослідники пояснюють таку закономірність тим, що люди із середнім достатком змушені працювати більше, може навіть не на одній роботі. А у заможної людини є можливість доручити іншим людям виконання домашніх справ або повсякденних завдань. Також вони зазначають, що люди з високим достатком якісніше відпочивають ще й тому, що у них комфортне спальне місце і тихий спальний район.

Фахівці говорять про те, що організму потрібно давати необхідну кількість відпочинку. Тому що дефіцит сну ніяк не можна компенсувати відпочинком на вихідних.

А постійний недосип може стати причиною таких захворювань, як ожиріння, діабет, депресія і хвороби серця. Яким би активним і щільним не був робочий графік, вчені рекомендують відпочивати правильно і якісно: не користуватися смартфоном перед сном, гуляти на свіжому повітрі, робити легку розминку і навіть медитувати перед тим, як лягати в ліжко.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, лікар назвав хвороби, які загрожують трудоголікам.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини