Головна Новини Здоров'я наше тіло Сидяча робота або куріння: вчені розповіли, що небезпечніше
commentss НОВИНИ Всі новини

Сидяча робота або куріння: вчені розповіли, що небезпечніше

Сидячий спосіб життя здатний погубити навіть здорову людину

12 червня 2020, 03:25 comments1725
Поділіться публікацією:

Люди, які ведуть неправильний спосіб життя, частіше скаржаться на погане самопочуття. Як правило, всьому виною шкідливі звички і малорухомість. Вчені з'ясували, який фактор все ж згубніше впливає на організм.

Сидяча робота або куріння: вчені розповіли, що небезпечніше

Дослідники провели експеримент, в якому брали участь більше 122 тисяч пацієнтів. Вони проходили тести на біговій доріжці в клініці Клівленда протягом 23 років. Метою було дізнатися, як фізичні вправи впливають на загальну смертність.

В ході дослідження з'ясувалося, що будь-яке навантаження веде до збільшення тривалості життя. Вчені завжди були стурбовані тим, що занадто активні тренування можуть сприяти підвищеному ризику ранньої смерті. Однак експеримент показав зворотню картину.

Виявилося, що позитивний ефект від фізичної активності спостерігався у всіх вікових групах як у чоловіків, так і у жінок, причому в останніх він був більш виражений. Результати порівняння з групою людей, ведучих малорухливий спосіб життя, були шокуючими.

Це дослідження є унікальним не тільки завдяки величезній кількості випробовуваних, але і його об'єктивності: вчені покладалися не на слова пацієнтів про те, наскільки активний спосіб життя вони ведуть, а на показники тестів. Ось як виглядають результати в цифрах:

- У малорухомих людей, порівняно з активними, ризик передчасної смерті на 500% вище.

- Ймовірність померти від постійного сидіння приблизно в три рази вище, ніж від куріння. Люди, які мало тренуються, мають на 390% вище ризик ранньої смерті, ніж ті, хто займається фізичною активністю на регулярній основі.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, скільки людей вбиває сидячий спосіб життя.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини