Головна Новини Здоров'я наше тіло П'ять звичок, які можуть загострити гастрит
commentss НОВИНИ Всі новини

П'ять звичок, які можуть загострити гастрит

Гастрит може привести до неприємних наслідків

26 листопада 2020, 11:10
Поділіться публікацією:

На перший погляд, може здатися, що гастрит — нешкідлива недуга, але, якщо її не лікувати й не стежити за своїм способом життя, вона призведе до серйозних проблем зі здоров'ям. Що може загострити захворювання?

П'ять звичок, які можуть загострити гастрит

фото з відкритих джерел

Недостатнє вживання води

Контролюйте свій водний баланс, щоб організм не був зневоднений. Річ у тому, що вода допомагає нормалізувати рівень кислотності в шлунку, тим самим полегшуючи симптоми запалення. Але не потрібно пити воду через силу, встановіть для себе норму — 1 або 1,5 л води в день і намагайтеся її дотримуватися.

Сильний стрес

Через регулярний стрес і занепокоєння у вас можуть виникнути проблеми зі шлунком, тому що в організмі посилюється вироблення шлункової кислоти, яка навантажує його слизову оболонку. Все це підсилює дискомфорт і може викликати загострення гастриту.

Куріння

Ця згубна звичка негативно впливає не тільки на стан легенів, а й може викликати ряд захворювань шлунка. Куріння знижує здатність загоєння слизової оболонки й здатне спровокувати виразки.

Вживання алкоголю

Зловживання спиртними напоями — мало не основний фактор загострення гастриту. У складі алкоголю є токсини, які подразнюють шлунок, викликають запалення, особливо, якщо ви п'єте щодня.

Нездорове харчування

Проблеми зі шлунково-кишковим трактом найчастіше виникають через неправильне харчування і гастрит, в тому числі. Обмежте у своєму раціоні фаст-фуд, гострі та смажені продукти, а також жирну "молочку", яка може активувати секрецію шлункового соку.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, який сік рекомендується пити при гастриті.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Яна

15 березня 2023, 18:29

У мене гастрит загострився саме через сильний тривалий стрес на роботі і неправильне харчування. Тоді лікар Гастритол мені призначав. Так само дотримувалася дієти. Пройшло вже достатньо часу, гастрит про себе не нагадує.


Новини