Головна Новини Здоров'я наше тіло Офтальмолог розповів, як зупинити погіршення зору
commentss НОВИНИ Всі новини

Офтальмолог розповів, як зупинити погіршення зору

Більшість проблем із зором можуть передаватися від близьких родичів

16 вересня 2020, 20:26 comments1020
Поділіться публікацією:

Проблеми із зором можуть передаватися у спадок, але швидше за все, справа в регулярній роботі з комп'ютером, переглядом телевізора і постійним клацанням смартфона перед сном. Всі ці фактори впливають на здоров'я наших очей, і не завжди в кращу сторону. Сергій Чуб, який працює офтальмологом в клініці мікрохірургії ока, розповів, як можна зупинити погіршення зору, передає видання panno4ka.

Офтальмолог розповів, як зупинити погіршення зору

Як зупинити погіршення зору. Фото: unsplash

Лікар каже про те, що проблема поганого зору починає проявлятися приблизно в 6-7 класі. І якщо є члени сім'ї, які носять окуляри або лінзи, то висока ймовірність отримати це у спадок. Також він додає, що у більшості людей є міопія, яка теж передається генетично.

Міопія, що представляє собою короткозорість, може розвиватися через декілька факторів. Сергій відносить сюди часте сидіння за комп'ютером і використання інших сучасних гаджетів. Щоб не погіршувати ситуацію, фахівець радить займатися профілактикою з самого раннього віку. Потрібно давати своїм очам відпочинок: частіше гуляти на свіжому повітрі, робити спеціальні вправи для очей і давати собі регулярні перерви при роботі з технікою.

Якщо проблеми із зором є у маленьких дітей, то корисно буде обмежити час, проведений за комп'ютером або перед телевізором. Також експерт рекомендує вчасно ходити до окуліста, щоб почати профілактику ще на початкових стадіях. В юному віці ефективно допомагають фізіотерапевтичні процедури, а в більш зрілому — лазерна корекція.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини