Головна Новини Здоров'я наше тіло Не серце: названий орган, який визначає термін життя людини
commentss НОВИНИ Всі новини

Не серце: названий орган, який визначає термін життя людини

Цей орган безпосередньо пов'язаний з імунною системою

16 листопада 2020, 00:30 comments3166
Поділіться публікацією:

Багато людей вважають, що тривалість життя людини залежить від здоров'я серця і мозку, але сучасні дослідники не згодні з цим твердженням. Вчені кажуть, що особливо важливо берегти здоров'я кишківника.

Не серце: названий орган, який визначає термін життя людини

Фото: kiozk

Фахівці стверджують, що саме цей орган людини здатний визначати тривалість життя, а точніше кількість корисних мікроорганізмом, які його населяють.

Останнім часом все більше людей скаржаться на метаболічний синдром — комплекс порушень обміну речовин, який підвищує ризик серцевих проблем, цукрового діабету, надмірної ваги та інших захворювань. Він виникає в результаті неправильної роботи кишківника.

Експерти кажуть, що саме в цьому органі зосереджена велика кількість імунних клітин, які допомагають організму справлятися з різними вірусами та патогенними мікроорганізмами. Коли мікрофлора кишківника змінюється, точніше кажучи, погані бактерії починають переважати над хорошими, це відбивається на стані всього організму: з'являється алергія, головні болі, депресивний стан, безсоння, втома і т.д.

Саме тому варто уважно стежити за "сигналами", які посилає вам кишківник. Часті діареї, больові відчуття, здуття — ці фактори говорять про те, що є якась проблема і її потрібно терміново вирішувати за допомогою лікаря.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, як поліпшити роботу кишківника без таблеток.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини