Головна Новини Здоров'я наше тіло Названо ранній симптом хвороби Альцгеймера
commentss НОВИНИ Всі новини

Названо ранній симптом хвороби Альцгеймера

Від неї страждає все більше людей

7 вересня 2020, 21:09 comments1967
Поділіться публікацією:

Вченим з Німеччини, Іспанії, Італії та Бельгії вдалося встановити ранній симптом хвороби Альцгеймера. Вони з'ясували, що люди, у яких є до цього схильність, гірше орієнтуються в просторі. Про це пише видання lenta.

Названо ранній симптом хвороби Альцгеймера

Названо ранній симптом хвороби Альцгеймера. Фото: unsplash.

Кандидат медичних наук, психотерапевт в Центрі лікування неврозів і хвороби Альцгеймера Жибек Жолдасова говорить про те, що в людському мозку є механізм, що дозволяє орієнтуватися в просторі без будь-яких труднощів. Наприклад, якщо людина опиниться в абсолютно темній кімнаті, і їй потрібно буде потрапити в іншу, то вона зможе це зробити, знаючи розташування дверей і речей в будинку. Але це ще не все: також вона повинна усвідомлювати своє місцезнаходження в цьому самому просторі. А для людини, у якої може бути схильність до хвороби Альцгеймера, можуть виникнути труднощіз цим.

Також експертами було проведено одне дослідження, в якому взяли участь більше 200 чоловік. Серед них були здорові люди, а також ті, хто мав схильність до хвороби Альцгеймера. Щоб встановити цю закономірність, вчені попросили добровольців вирішити задачу, пов'язану з навігацією. Після отриманих результатів, вони з'ясували, що ті, у кого була схильність, впоралися з її рішенням в рази гірше. Варто зазначити, що експеримент був проведений кілька разів — результат експерименту був однаковий.


Раніше видання "Коментарі" повідомляло, стало відомо, в чому полягає секрет довголіття японців.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини