Головна Новини Здоров'я наше тіло Маски можуть нашкодити людям похилого віку, - вчені
commentss НОВИНИ Всі новини

Маски можуть нашкодити людям похилого віку, - вчені

Носіння медичних масок під час ходьби можуть бути небезпечним

30 жовтня 2020, 14:55
Поділіться публікацією:

Як повідомляє The BMJ , вчені з центрa когнітивної нейронауки Лондонського Університету Брунеля розповіли, яким чином медичні маски можуть нашкодити людям похилого віку.

Маски можуть нашкодити людям похилого віку, - вчені

ФОТО: azattyq-ruhy

Відомо, що літні люди знаходяться в групі ризику коронaвірусної інфекції, тому їм настійно рекомендують носити медичну маску. Однак, вчені заявили, що їх носіння може нашкодити безпеці літніх під час ходьби, так як вони більш схильні до падінь.

Маски в багатьох випадках можуть викликати запітніння очок і погіршувати видимість, а також засіб особистого захисту частково закриває нижнє поле зору людини. Зокрема, фахівці не рекомендують часто дивитися під ноги під час пересування, адже чим рідше людина рухає головою і очима, тим краще зберігається її рівновага.

Що ж робити, аби літнім людям вберегти себе від пaдінь? Вчені рекомендують використовувати маски індивідуального пошиву, які будуть щільно прилягати до обличчя. Експерти також рекомендують уникати поспіху і різких рухів. За їх словами, стратегія "не поспішати" набагато безпечніша, ніж "дивитися під ноги".

Раніше "Коментарі" повідомляли, що американські вчені створили багаторазову маску з підігрівом, яка вбиває віруси.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини