Головна Новини Здоров'я наше тіло Лікарі розповіли, чим небезпечна сидяча робота
commentss НОВИНИ Всі новини

Лікарі розповіли, чим небезпечна сидяча робота

Ми сидимо - і не здогадуємося, що сидячий спосіб життя невідворотно погіршує здоров'я

9 вересня 2020, 18:22
Поділіться публікацією:

Сидячий спосіб життя забирає досить багато часу: ми можемо сидіти і дивитися фільм, а можемо цілий день працювати, сидячи за ноутбуком. Але відсутність потрібної рухливості сильно позначається на нашому здоров'ї і якості життя. Про те, чим небезпечна сидяча робота і як виправити ситуацію, розповідає лікар Наталія Малик. Про це пише видання karavan.

Лікарі розповіли, чим небезпечна сидяча робота

Лікарі розповіли, чим небезпечна сидяча робота. Фото: unsplash.

Малорухливий спосіб життя веде до появи зайвої ваги. Тому що майже в два рази сповільнюється метаболізм, а отримані калорії відкладаються в самих небажаних місцях. Також фахівець стверджує, що сидяча робота може стати причиною розвитку метаболічного синдрому. Це процес, при якому порушується обмін речовин, і з'являються проблеми з судинами і серцем.

Лише одиниці людей піклуються про те, щоб підібрати ортопедичне крісло і комп'ютерний стіл з правильним рівнем нахилу. А це може спричинити проблеми з хребтом. Ще є небезпека венозної недостатності і тромбозу вен, каже Наталія. Тому що, коли ми сидимо, то крові важко надходити по венах вгору.

Щоб убезпечити своє тіло від появи нових хвороб, експерт рекомендує переглянути свій щоденний режим. Правильно, якщо з 8 робочих годин, 4 з них проходять на ногах. Дуже важливо дотримуватися балансу між активністю і сидінням на місці, впевнена лікар.

Також Наталія радить контролювати те, що ви їсте. Оскільки сидяча робота часто може супроводжуватися частими перекусами і "чимось смачненьким". Вона додає, що можна завести щоденник харчування, в якому відзначати все з'їдене.


Раніше видання "Коментарі" повідомляло, не можна сидіти на місці: чому це погано впливає на мозок.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини