Головна Новини Здоров'я наше тіло Лікар розповів, чому небезпечно спати до обіду на вихідних
commentss НОВИНИ Всі новини

Лікар розповів, чому небезпечно спати до обіду на вихідних

Звичка спати до обіду на вихідних може нашкодити здоров'ю

12 вересня 2020, 00:30
Поділіться публікацією:

Дуже часто багато людей, які не висипаються протягом тижня, чекають вихідних, щоб нарешті відпочити та поспати до обіду. Здавалося б, що в цьому бажанні та звичці може бути небезпечним. Але лікар-сомнолог Михайло Полуектов виданню VM розповів, чому не варто довго спати на вихідних.

Лікар розповів, чому небезпечно спати до обіду на вихідних

Сон є важливою та невід'ємною частиною життя, тому що нашому організму потрібен час на відновлення сил, а мозку на "перетравлення" інформації, отриманої за день. Вчені стверджують, що для нормального функціонування організму, дорослій людині потрібно спати не менше 7-8 годин. Але при цьому, багато хто страждає недосипом, який негативно впливає на здоров'я, сприяючи розвитку серйозних захворювань.

Лікар каже, що найстрашніше, коли людина намагається "доспати" у вихідні дні те, що не встиг "доспати" в будні. Така зміна режиму може викликати проблеми з серцево-судинною системою, вплинути на здоров'я хребта і негативно відбитися на когнітивних здібностях людини. Крім того, сон до обіду порушує обмін речовин, а це загрожує жировими відкладеннями.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, чому після їжі хочеться спати.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини