Головна Новини Здоров'я наше тіло Хвороби, появу яких можна визначити по очах
commentss НОВИНИ Всі новини

Хвороби, появу яких можна визначити по очах

Відвідувати офтальмолога рекомендується мінімум один раз на рік

20 листопада 2020, 19:53
Поділіться публікацією:

Експерти заявили про те, що по очах можна побачити, чи є у нас проблеми зі здоров'ям. Вони перерахували, які саме захворювання можна прочитати по очах.

Хвороби, появу яких можна визначити по очах

Хвороби, появу яких можна визначити по очах. Фото: unsplash

Рак

Регулярний похід до офтальмолога може дійсно убезпечити від страшної хвороби. Зміни поля зору можуть допомогти в ранній діагностиці пухлини головного мозку, кровотеча в сітківці попередить про лейкемію, а зміни в райдужці повідомлять про меланому — вона може вражати не тільки шкіру, але і очі.

Цукровий діабет

Невеликі кровотечі в сітківці можуть свідчити про діабет другого типу. Варто зазначити, що вони з'являються у людини набагато раніше, ніж всі інші симптоми. І якщо ви помітите у себе щось подібне, то не полінуйтеся зайвий раз відвідати лікаря.

Гіпертонія і хвороби серця

Між звуженням дрібних кровоносних судин в сітківці очей і серцевими захворюваннями є взаємозв'язок, який може вчасно вас попередити.

Розсіяний склероз

Запалення зорового нерва (чи оптичний неврит) зустрічається у 75 відсотків людей, які страждають від розсіяного склерозу, що може говорити про наявність проблеми.

Ревматоїдний артрит

Синдром сухого ока — найпоширеніший офтальмологічний симптом ревматоїдного артриту. Згодом запальні речовини, яких особливо багато в організмі людей, які хворіють на артрит, рано чи пізно мігрують в очне яблуко.

Також видання "Коментарі" розповість, на які хвороби вказують холодні ноги.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини