Головна Новини Здоров'я наше тіло Хвороби, які найчастіше передаються у спадок
commentss НОВИНИ Всі новини

Хвороби, які найчастіше передаються у спадок

Найчастіше носієм захворювання є жінка

18 червня 2020, 18:50 comments3528
Поділіться публікацією:

Вчені давно встановили, що є ряд захворювань, які з високою ймовірністю передаються спадково. Та краще про них знати наперед, щоб періодично проходити обстеження у фахівців і знизити ризик їх розвитку. Що це за хвороби?

Хвороби, які найчастіше передаються у спадок

Гемофілія

Це спадкова патологія крові, обумовлена мутацією генів, які кодують фактори згортання крові. Симптоми цієї хвороби можуть спостерігатися тільки у хлопчиків, а жінки є лише носіями гена і можуть передавати його потомству.

Онкологія

Онкологія у спадок найчастіше передається у формі пухлинного синдрому, схильність до якого і переходить в певному сімействі з покоління в покоління. Це слід враховувати кожному, у кого в родині були чи є люди, які страждають від раку.

Дальтонізм

Передача дальтонізму у спадок пов'язана з X-хромосомою і практично завжди передається від матері-носія гена до сина. При дальтонізмі людина не розрізняє один або кілька кольорів через порушення вироблення колірних пігментів.

Цукровий діабет

Наявність родичів з діабетом відноситься до факторів високого ризику, але не є обов'язковою умовою розвитку хвороби. У спадок передається схильність до діабету, а не саме захворювання. Крім того, мова йде про близьку спорідненість: батьки, діти, сестри і брати.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, від яких хвороб захищає картопля.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини