Головна Новини Здоров'я наше тіло Для закриття лікарняного не обов'язково мати негативний ПЛР-тест, - Ляшко
commentss НОВИНИ Всі новини

Для закриття лікарняного не обов'язково мати негативний ПЛР-тест, - Ляшко

За словами головного санітарного лікаря багато керівників установ порушують українське законодавство

5 листопада 2020, 14:04
Поділіться публікацією:

Під час брифінгу 5 листопада, заступник міністра охорони здоров'я, головний санітарний лікар України Віктор Ляшко розповів про закриття лікарняного без негативного ПЛР-тесту. Ляшко зазначив, що сімейний лікар має право закрити лікарняний пацієнтові після огляду загального стану хворого і визначення тривалості захворювання.

Для закриття лікарняного не обов'язково мати негативний ПЛР-тест, - Ляшко

Фото: Слово і Діло

"Велика кількість керівників установ не допускає людей на роботу після того, як лікар закрив їм лікарняний, і вимагає негативний ПЛР-тест. Це суперечить чинному законодавству", — продовжив заступник міністра.

Сімейний лікар може виписати пацієнта, якщо пройшло десять днів з моменту появи перших симптомів, причому в останні три дні ці симптоми були відсутні. Також лікар може закрити лікарняний по закінченню десяти днів з моменту отримання пацієнтом позитивного ПЛР-тесту, протягом яких три дні спостерігалася відсутність симптомів. І у випадку, якщо ПЛР-тест пацієнта негативний.

Як повідомляли "Коментарі" раніше, міністр охорони здоров'я Максим Степанов розповів про можливість введення штрафів для громадян без медичної маски.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини