Головна Новини Здоров'я наше тіло Чому виникає здуття живота і що з цим робити
commentss НОВИНИ Всі новини

Чому виникає здуття живота і що з цим робити

Здуття живота може бути ознакою захворювання

4 серпня 2020, 13:25 comments1833
Поділіться публікацією:

Напевно, кожна людина хоч раз, стикалася з таким неприємним відчуттям, як здуття живота. Цей симптом може виникнути раптово і викликати масу незручностей. На своїй сторінці в Instagram лікар-гастроентеролог Сергій В'ялов розповів, чому виникає метеоризм і як з ним боротися.

Чому виникає здуття живота і що з цим робити

Фахівець відзначив, що здуття найчастіше пов'язане з кишківником Його можуть провокувати порушення мікрофлори або запалення в кишківнику. Слід звернути увагу на те, що відбувається з випорожненнями, і навіть здати аналіз. Кальпротектін покаже наявність запального процесу.

Крім цього, підвищене газоутворення з'являється після вживання деяких продуктів. У нормі таке буває на бобові, капусту або виноград. Але якщо нічого подібного ви не їли, то такі симптоми пов'язані з реакцією мікрофлори на цукор або дріжджі, а також з харчовою алергією або харчовою непереносимістю.

Залежно від причини, яка призводить до здуття, важкості або газоутворення, всі ці проблеми можна вирішити. Слід пам'ятати й про те, що непереносність продуктів може бути вродженою чи набутою в результаті захворювання. Придбану або вторинну непереносимість можна усунути, вилікувавши основну проблему.

Необхідно обмежити споживання газоутворювальної їжі — газованої води, бобових культур, молочних продуктів і солодощів. А також відмовитися від шкідливих звичок, таких як куріння, розмова під час їжі, жування жувальної гумки і т. д.

Чому виникає здуття живота і що з цим робити - фото 2

Раніше видання "Коментарі" повідомляло про те, чому виникає важкість у шлунку.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини