Головна Новини Здоров'я наше тіло Чи правда що в старості у короткозорих людей покращується зір
commentss НОВИНИ Всі новини

Чи правда що в старості у короткозорих людей покращується зір

На жаль, хороший зір не повернеться через вікові зміни

16 листопада 2020, 16:22
Поділіться публікацією:

Деякі люди з самого дитинства можуть зіткнутися з проблемою короткозорості — коли зблизька вони бачать добре, а вдалечінь, навпаки, погано.

Чи правда що в старості у короткозорих людей покращується зір

Чи правда що в старості у короткозорих людей покращується зір. Фото: unsplash

Найголовніша причина даної проблеми — збільшене в довжину очне яблуко, стверджують фахівці. У такій ситуації порушується процес фокусування променів світла на сітківці шляхом зміни кривизни кришталика, який в нашому оці виконує роль лінзи.

Напевно, ви не раз чули про те, що з віком людина, яка завжди могла похвалитися хорошим зором, в літньому віці все одно одягає окуляри. Вчені називають це пресбіопією, але ось чому так відбувається поки невідомо. Вони лише припускають, що це може бути пов'язано з втратою еластичності кришталика, а також зі значним ослабленням очного м'яза.

З цього випливає висновок, що якщо з віком людина починає гірше бачити зблизька і краще вдалечінь, то у неї в старості має покращитися зір. Але цього не відбувається, тому що з розвитком пресбіопії людина починає погано бачити і зблизька, і вдалечінь. Доходить навіть до того, що вона носить дві пари окулярів, змінюючи їх залежно від ситуації. Але лікарі вже давно запропонували рішення цієї проблеми — біфокальні окуляри. Коли людина в них дивиться прямо, то добре бачить вдалечінь, а якщо опустить очі нижче, то зможе розгледіти близькі об'єкти.

Також видання "Коментарі" розповість, як зупинити погіршення зору. Проблеми із зором можуть передаватися у спадок, але швидше за все, справа в регулярній роботі з комп'ютером, переглядом телевізора і постійним клацанням смартфона перед сном. Всі ці фактори впливають на здоров'я наших очей, і не завжди в кращу сторону. Сергій Чуб, який працює офтальмологом в клініці мікрохірургії ока, розповів, що допоможе зупинити розвиток цієї проблеми.







Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини