Головна Новини Здоров'я наше тіло Алергія на алкоголь: як проявляються перші симптоми
commentss НОВИНИ Всі новини

Алергія на алкоголь: як проявляються перші симптоми

Алкоголь може викликати висипання на шкірі і раптовий набряк

4 червня 2020, 10:05 comments2191
Поділіться публікацією:

Багато людей після вживання алкогольних напоїв відчувають погіршення самопочуття. І всьому виною може бути не звичайне похмілля, а алергічна реакція. Розпізнати її можна за кількома симптомами.

Алергія на алкоголь: як проявляються перші симптоми

Висип на тілі

Одним з сигналів наявної алергії на алкоголь є виникнення висипу на тілі після випивки. Роздратування може бути досить сильним, з вираженим свербінням і навіть болем. "Як правило, це прояв алергії на сірку, яка є у складі майже всіх видів алкоголю", — зауважили експерти.

Прискорене серцебиття

Ще одна ознака – прискорене серцебиття. Якщо при цьому виявляються також посилене потовиділення, запаморочення, загальний дискомфорт, значить, організм дійсно не в змозі засвоювати алкоголь.

Нудота

Симптомом того, що ваше тіло не "дружить" зі спиртними напоями, є поява нудоти, діареї після їх вживання. Неприємні явища можуть мати місце навіть після двох келихів вина.

Набряк

Про появу алергічної реакції також свідчить раптовий набряк, у більшості випадків язика і губ. Також часто розпухають руки, але набрякати  після вживання алкоголю у разі алергії можуть будь-які частини тіла.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що найчастіше алергія з'являється на фрукти, зокрема цитрусові. Чи можна від неї позбутися?




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини